fredag den 1. februar 2013

Kommentar
GEUS’ længe ventede omegnsstudier er nu offentliggjort, og ifølge Politiken (01.02.13) er Rødbyhavn ”svag favorit” til at modtage affaldet. Men før gravemaskinerne kan gå i gang, skal meningsingeniørerne på banen. For som Politiken skriver (31.01.13): ”Følelser styrer sagen om den brandvarme politiske kartoffel”. 

Følelser er der grund til at være på vagt overfor. Anne Marie Helgers følelsesladede debatindlæg i Politiken (29.10.12) er farligt, fordi det siger tingene lige ud. Borgergruppernes samarbejde, baseret på følelsen af at have en fælles sag, er farligt, fordi det viser, at befolkningen tænker selv. 

Det er virkelig hårde tider. Eksperter beretter om politikere, der lytter mere til deres vælgeres bekymringer end til eksperternes saglige vurderinger. Jeg forstår godt, at de eksperter foretrækker at være anonyme.

Risikoen, hvis følelserne tager overhånd, er at affaldet bliver på Risø i et mellemlager. Det er ikke, fordi det truer vores medborgere på de kanter. Men fordi det ifølge Roskilde Avis (31.01.13) truer planerne om den planlagte Cleantech Park i området. 

Jamen, hvorfor kan en Cleantech Park ikke etableres med et mellemlager som nabo? 
Dette er spørgsmålet. Derpaa staar det, som en klog mand en gang skrev. 
Måske en ekspert (gerne anonym) vil besvare det.
Jens

Links:

Her kan du finde tidligere indlæg på Atom Posten

Omegnsstudier SUM 31.1.13

Atomaffald eksporteres fra Risø Roskilde Avis 31.1.13


Atomaffaldsdeponering i udkantsdanmark af Anne Marie Helger, bragt i Politiken, 29.10.12 med denne titel:
Køb radioaktive Lollandskartofler

Ingen kommentarer:

Send en kommentar