søndag den 2. november 2014

Atomaffald: Sundhedsministerens afvisende Svar til 5 Borgmestre

Opdatering: Efter dette blogindlæg blev skrevet, har embedsmænd fra de 5 kommuner været til et 20-minutters møde i Sundhedsministeriet, og borgmestrene vil blive indkaldt til et møde med sundhedsministeren efter jul.

På sundhedsministeriet hjemmeside står flg.: (min fremhævning med gult)

Ministerens møder med borgmestre og borgergrupper fra Skive, Struer, Kerteminde, Lolland, Bornholm og Roskilde kommuner Der er aftalt møde mellem ministeren og:

  • borgmestrene fra Skive, Struer, Kerteminde, Lolland, Bornholm og Roskilde kommuner. Læs resumé fra afholdte møder. Læs resumé fra møderne.
  • borgergrupperne fra Skive, Struer, Kerteminde, Lolland, Bornholm og Roskilde kommuner. Læs resumé fra afholdte møder. Læs resumé fra møderne.
Sandheden er, at der IKKE ER aftalt nye møder, men der HAR VÆRET aftalt møder, der har fundet sted. Det er derfor ikke sprogligt korrekt at bruge nutid: "der ER" aftalt møde i stedet for før nutid: "der HAR VÆRET".

Eksemplet viser den lille fordrejning/spin i en uendelig række af fordrejninger og spin i slutdepotsagen om atomaffaldet.

Forleden afviste sundhedsministeren at mødes med borgmestrene i de 5 kommuner, der pt. er udpeget til at huse et slutdepot for radioaktivt affald, kan man læse på Skive Kommunes hjemmeside 31.10.14: 


"I stedet for at holde et møde med borgmestrene lægger ministeren op til, at der kan holdes et møde på embedsmandsniveau, men dette finder borgmestrene ikke tilfredsstillende.

- Det, vi ønsker at drøfte med ministeren, er af politisk karakter. Atomaffaldssagen handler om politik, ikke teknik. Og vi har gennem hele forløbet gang på gang efterlyst dialog, involvering og åbenhed. Efter en ny minister indtog posten, havde vi et håb om en mere åben linje, derfor er vi skuffede og forundret over reaktionen, siger Skives borgmester." citat slut

Skrevet af Anne

Ingen kommentarer:

Send en kommentar