tirsdag den 8. oktober 2013

Dagens Tilbud : Affald fra Risø i Spisebestik

Dagens nyhed i Ingeniøren er, at 80 tons atomskrot fra Risø skal sandblæses og smeltes om i udlandet, for at affaldsmængden på Risø kan reduceres. Det lyder tiltalende, men :

Miljøbevægelsen i Sverige og internationalt er meget negative over for denne form for behandling på Studsvik Nuclear AB. Det stål, som bliver tilbage i Sverige og afklassificeres, er nemlig stadigvæk let radioaktivt. Det sælges videre på det frie marked, for den svenske stålindustri vil ikke tage imod det.

Hvor det havner er en forretningshemmelighed.


Selv om det afklassificerede metal smeltes sammen med store mængder almindeligt metal, så man ikke længere kan måle radioaktiviteten, er det så en god idé at gøre det for at blive af med et affaldsproblem på Risø?

Vores radioaktive affald kan havne i spisebestik. Velbekomme!


Anne

Links

Waste Volume Reduction by Studsvik Nuclear A/S

SKB's medisammanfatning vecka 41:

Danmark exporterar kärnavfall. Danmark ska exportera minst 60 ton radioaktivt avfall till behandling utomlands. Där kommer de farligaste fem procenten av materialet att skiljas ut från resten för att sedan skickas tillbaka till Danmark. Resten av avfallet uppges kunna hamna hos Studsvik i Sverige, som bearbetar riskmaterial från nedlagda kärnreaktorer. (Sydsvenskan 2013-10-09)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar